Заради регистрирания ръст на случаите на Делта вариант на COVID-19 по

...
Заради регистрирания ръст на случаите на Делта вариант на COVID-19 по
Коментари Харесай

Светът затяга мерки и налага ограничения за пътуващите в очакване на нова COVID вълна |

Заради записания растеж на случаите на Делта вариант на COVID-19 по света доста страни започнаха да вкарват още веднъж противоепидемични ограничения и ограничавания за пътуващите, оповестяват международните организации.

Безпокойство показаха и от Световната здравна организация: " В момента има много притеснения по отношение на варианта Делта, " сподели шефът на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус, добавяйки, че прекомерно ниският обхват на имунизации, както и лесното разпространяване на новите варианти са мотив за тревога.

Делта е най-лесно преносимият вид на инфекцията и към този момент е регистриран в най-малко 85 страни по света, включително и в България.

Според специалистите той е толкоз инфектиран, че е належащо достигането на 80% имунизирани и преболедували, с цел да има групов имунитет, който да му противодейства. 

Италия от през вчерашния ден анулира наложителния темперамент на маските навън, само че Делта разновидността на вируса тревожно продължава да се популяризира в страната. През юни новозаразените са четирикратно повече спрямо май. Затова управляващите предизвестиха, че могат да се налагат локални червени зони в страната. 

Гърция пък вкара условието за PCR тест за ваксинирани с съветската ваксина " Спутник V ", след като получи рецензии от Германия и Франция, че е прекомерно небрежна с туристите.

Междувременно Германия от името на канцлера Ангела Меркел изиска да се забрани влизането на английски жители на територията на Европейски Съюз без значение дали имат ваксина заради широкото разпространение на разновидността Делта.

Португалия пък реши да карантинира за период от 14 дни донякъде имунизирани британски туристи, защото в страната се записва скок на болесттите и то с вид Делта след отварянето за непознати туристи.

Испания също върна условието за карантина за английски жители, почиващи на Балеарските острови, даже да са имунизирани. Ограниченията не са единствено в Европа.

Неваксинираните в Саудитска Арабия няма да могат да работят и да се събират от 1 август, заяви Българска телеграфна агенция. Достъпът до държавни институции и частни компании, пътуването в публичен превоз, както и посещаването на търговски, културни, развлекателни, спортни, стопански, научни, обществени и други мероприятия ще бъдат разрешени единствено за имунизираните. Нарушителите ще бъдат санкционирани 40 хиляди саудитски риала (над 10 хиляди долара).

Локдаун бе разгласен в края на предходната седмица в най-големият град на Австралия Сидни след внезапен скок на заболелите от ковид. 

Рекорден брой жертви бе регистриран и в съветския град Санкт Петербург , един от домакините на Евро 2020, откакто няколко европейски страни отстраниха рестриктивните мерки въпреки разпространение на мощно заразния вид на COVID-19.

Москва пък вкара задължителна ваксинация за чиновниците в обслужващата сфера, а в някои браншове се върна и наложителната отдалечена работа. Освен това се вкарва и пропуск, който ще се употребява при вървене на ресторант, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Нова Зеландия , базирайки се на " голям брой огнища " в Австралия , разгласи тридневно прекратяване на съглашението си за пътешестване без карантина с по-голямата си съседка.

ЮАР също стегна рестриктивните мерки след гърмеж на инфекциите, поради който бяха неразрешени всички събирания и бе въведен вечерен час. В 12 африкански страни пандемията също бележи скок.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР